CLINICA

Cine suntem:

Clinica No Addict este prima clinică din Iași dezvoltată la standarde internaționale și specializată în asistența complexă de specialitate a adicțiilor. Conceptul No Addict a fost lansat și ca o consecință firească a nevoii uriașe de ajutor profesionist în domeniul sensibil și vulnerabil al psihiatriei cuplată cu probleme legate de substanțe/comportamente adictive.

 

Dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru certificat internațional în medicina adicției este cel care a pus bazele acestui concept – No addict. Nu este nici un secret faptul că România se află de mulți ani pe primele locuri în lume sau în Europa în ceea ce privește consumul de alcool, fumat sau etnobotanice. De asemenea, larga răspândire a tehnologiei informațiilor face ca și adicțiile comportamentale cum ar fi gaming addiction sau chiar tulburările legate de jocurile de noroc să cunoască o proliferare fără precedent și să necesite ajutor specializat susținut.

În mod clasic, o persoană cu o problemă psihică sau legată de substanțe se adresează medicului pentru a primi un tratament medicamentos corespunzător.

 

Misiunea Clinicii No Addict este de a oferi un parteneriat solid între specialiștii noștri și pacienți și familiile acestora, cu identificarea împreună de soluții personalizate care să îmbine eficient  tratamentul medicamentos cu psihoterapia, consilierea specifică, suportul profesionist cu ajustarea permanentă a terapiei la schimbările apărute.

 

La Clinica No addict, în spiritul parteneriatului bazat pe sinceritate, nu vă promitem ceea ce nu putem face și nu vă garantăm reușita. Dar vă asigurăm că vom face tot ceea ce stă în puterea noastră și vom folosi întreaga expertiză și experiență clinică pentru a vă ajuta cu profesionalism și dedicație în parcursul de recuperare.

Nu doar terapie! Evoluție personală!

Clinica No addict se adresează tulburărilor psihice frecvente clasice cum ar fi depresia, anxietatea, psihozele, demența, dar cu focus și specializare pe problematica legată de consumul de alcool sau alte comportamente adictive.

Astfel, No addict se adresează cu predilecție asistenței profesioniste a problemelor legate de alcool, renunțarea la fumat, dependența de benzodiazepine, probleme legate de utilizarea cannabisului, etnobotanice precum și tulburări legate de jocurile de noroc sau noile adicții comportamentale   referitoare la utilizarea excesivă a internetului, rețele sociale, jocuri-on-line etc.

Specialiștii noștri

Expertiza noastră face diferența în

Primul pas și Ziua 1

Afecțiuni psihiatrice

Boala psihică este privită încă de către societate ca o afecțiune rușinoasă, chiar reprobabilă. Acest fapt explică reticența multor persoane aflate în impas sufletesc de a apela la psihiatru. Trebuie să subliniem că știința modernă a demonstrat că maladia psihică este o boală ca oricare alta, provocată în principal de dereglări organice intime în creier, iar cel afectat trebuie îngrijit, tratat și privit ca un individ cu drepturi egale cu ceilalți membri ai societății.

Reabilitare și confidențialitate

Adicții comportamentale

Adicțiile comportamentale sunt obiceiuri pe care nu le-am considera, în primă fază, nocive. Prin definiție, adicția presupune incapacitatea de a avea controlul asupra a ceea ce facem sau consumăm, până în punctul în care ne impactează negativ viața. Deși mai puțin dezbătute și aprofundate, adicțiile comportamentale nu sunt o noutate; fiecare dintre noi a experimentat sau a întâlnit, măcar o dată, o persoană cu diverse tipuri de dependențe comportamentale.

Tratament afecțiuni psihiatrice

Adicții de substanțe

Adicțiile de substanțe sunt printre cele mai cunoscute și cele mai periculoase tipuri de dependență, deoarece ne afectează atât psihic cât și fizic, făcând reabilitarea mult mai dificilă. În această categorie se numără dependența de tutun, alcool, pastile și droguri, cele din urmă fiind cele mai greu de controlat.

În timp ce unele substanțe sunt cu mult mai nocive decât celelalte, toate își pot pune amprenta asupra vieții, a relațiilor și chiar asupra sănătății.

Programează o consultație

Tel +40 741 484 484
Adresă: Str. Ghica Voda 3A, mezanin, în spatele Casei de Pensii, Iași

Programează o consultație
Consultații
online